top of page
business-man-working-by-using-laptop-computer-hands-typing-keyboard-professional-investor-

PŘÍSPĚVEK

Jaký je vztah mezi investičními toky a výkony investic?



V článku "Jaký je vztah mezi investičními toky a výkony investic?", publikovaném 21. dubna 2023 Xavierem de Laforcadem, se zkoumá otázka kauzality mezi výkonností finančních aktiv a přílivem investic do těchto aktiv. Laforcade poukazuje na to, že investoři často instinktivně věří, že finanční toky řídí výkonnost tím, že ovlivňují objemy nákupů nebo prodejů, zatímco ve skutečnosti často minulá výkonnost poskytuje hybnost, která řídí současné toky a by měla normálně naznačovat budoucí výkonnost.


Klíčové body:

  • Podnikatelé inovující v oblasti klimatické technologie často potřebují významný kapitál pro škálování svého podnikání, přičemž velké firmy jsou přirozenými partnery těchto inovátorů.

  • Laforcade diskutuje, jak investiční toky byly přesměrovány do určitých typů akcií a sektorů, které jsou považovány za více ctnostné, zvláště s nárůstem sociálně odpovědného investování (SRI).

  • Klíčovou roli ve financování mají centrální banky, které svou měnovou politikou významně ovlivňují trhy, a korporace prostřednictvím programů zpětného odkupu akcií.


Příležitosti a výzvy:

  • Přechod k net-zero ekonomice představuje vícedekádovou investiční příležitost, přičemž cílem je identifikovat společnosti, které jsou 'nejlepší ve své třídě' a jsou součástí řešení směrem k nízkouhlíkové ekonomice.

  • Rozšíření klimatické technologie může být výzvou, protože aktiva používaná pro dekarbonizaci jsou často hmotná a vyžadují větší počet inženýrů a financování.


Adaptace a tvarování:

  • Udržitelnost je pro investory klíčovým slovem, ale Rothschild & Co ji již dlouho klade do středu svých investičních rozhodnutí, hodnotí, jak jsou společnosti pozicovány ve svých odvětvích a jejich schopnost přizpůsobit se sociálním a environmentálním rizikům.


Alternativní rodinné investice:

  • Před výběrem FIC by měli investoři zvážit alternativy nebo zvážit kombinaci FIC s jiným obalem pro zvýšení efektivity.


Závěr:

  • Článek "What is the Relationship Between Flows and Performances?" od Xaviera de Laforcadea poskytuje komplexní přehled o vztahu mezi investičními toky a výkonností finančních aktiv. Laforcade zdůrazňuje složitost předvídání budoucích toků a výkonnosti vzhledem k široké škále určujících faktorů. Tento článek nabízí cenný vhled do dynamiky finančních trhů a podtrhuje význam strategického přístupu k investování ve světě neustále se měnících tržních podmínek.




Comments


bottom of page