top of page
business-man-working-by-using-laptop-computer-hands-typing-keyboard-professional-investor-

PŘÍSPĚVEK

Odemknutí transformační hodnoty fúzí a akvizic s ESG



Článek "Odemknutí transformační hodnoty fúzí a akvizic s ESG" se zabývá tím, jak požadavky v oblasti environmentálních, sociálních a správních aspektů (ESG) ovlivňují krajinu fúzí a akvizic (M&A). Dynamická změna vyplývající z neustále se vyvíjejících požadavků ESG ovlivňuje mnoho soukromých kapitálových fondů a korporací. Jak mohou společnosti přizpůsobit své obchodní strategie tak, aby přinášely hodnotu a získaly konkurenční výhodu? Článek nabízí vhled, jak vaše organizace může rychle přijmout ESG v procesu M&A, aby byla lépe připravena minimalizovat rizika, získat důvěru zainteresovaných stran a udržitelně růst.

 

Vzestupný význam M&A hodnocených z hlediska ESG vyvolává, že soukromé kapitálové fondy a korporace naléhavě transformují své klíčové strategie. Významné změny v povědomí spotřebitelů a vzorcích utrácení, očekávání zaměstnanců, regulačních rámcích a vnímání odvětví vedly investory k přerozdělení miliard dolarů prostřednictvím ESG perspektiv.

 

Podniky musí uznat tuto dynamickou změnu rychlým přepracováním strategie a začleněním M&A jako základního kamene pro rychlá a trvalá zlepšení. Po překročení prahu spravovaných aktiv (AUM) ve fondech zaměřených na ESG v roce 2020 následovalo v dalších šesti měsících bezprecedentních 103 miliard dolarů korporátních a fondových aktivit ESG, když podniky odhazovaly problematické jednotky a spouštěly odvážné akvizice zaměřené na udržitelnost.

 

Jak se pohybujeme v této klimatické situaci, věříme, že každá transakce bude posuzována z hlediska ESG parametrů. Soukromé kapitálové fondy a korporace budou muset začlenit ESG do všech transakcí, nejen těch, které jsou zjevně zaměřeny na tyto cíle.

 

Ale prostředí obchodů není typické: abyste vyhráli a vyhráli správně, potřebujete to dělat lépe a rychleji než konkurence. Jak tento report zvažuje, přístupy přijaté během obchodu by měly odrážet relevantní rámce, být podložené robustním due diligence a prováděné ve světě se vyvíjejícími očekáváními.

 

ESG transformuje hodnotu podniku, což vyvolává naléhavou potřebu změny

Naléhavost investic ESG a hodnota na koho sází mají hmatatelný efekt na aktivitu M&A. Více než 30 % podniků zažilo provozní dopady změny klimatu, a v roce 2019 přírodní katastrofy způsobily ztráty odhadované na 137 miliard dolarů. V reakci na environmentální obavy mění téměř osm z deseti respondentů nákupní návyky, zatímco př

 

ibližně polovina zaměstnanců přehodnocuje, kde pracují.

 

Využití disrupce s M&A

Pro dealmakery by měla být tato nesytá chuť na ESG využita. M&A příležitosti zahrnují metodické zachycení udržitelné a etické hodnoty napříč obchody, jako je transformace průměrných výkonných ESG subjektů na disruptory. Daňové úlevy a pobídky na energii od vlády mohou také učinit tyto obtížné perspektivy životaschopnými.

 

ESG M&A due diligence může zkoumat nebezpečí a příležitosti kolem zdrojů, pracovních podmínek, odpadu, energie a přístupu na trh, které lze řídit pečlivou integrací a tvorbou hodnoty.

 

Podniky čelí velkým výzvám při ovládnutí změn

ESG by nyní mělo být považováno za klíčovou páku hodnoty. Přesto zůstává velmi složité kvantifikovat rizika a příležitosti ESG a ocenit cíle, což komplikuje rostoucí hmotnost nesrovnatelných dat; velké oblasti ESG jsou stále Divokým západem standardů.

 

Neschopnost správně posoudit rychlost fúze, sladit strategické priority ESG nebo motivovat management může bránit tvorbě hodnoty. V dlouhodobém horizontu musí podniky zachovat pohled na svůj účel, přezkoumat důvod obchodu a testovat předpoklady.

 

Vytvoření zaměřeného přístupu od začátku do konce

ESG M&A představuje jedinečné příležitosti k vstupu do těchto finančních a technologických zadních větrů. Aby se vypořádaly s mnoha komplexnostmi souvisejícími s ESG, Deloitte vyvinulo komplexní rámec ESG M&A, ESG ValueFocus®. Rámec pomáhá podnikům od strategie a původu obchodu až po ESG M&A due diligence, oznámení a integraci a na postobchodní dlouhodobou tvorbu hodnoty.




Kommentarer


bottom of page