top of page
business-man-working-by-using-laptop-computer-hands-typing-keyboard-professional-investor-

PŘÍSPĚVEK

Průvodce správou AI pro vedoucí pracovníky



Článek "Průvodce správou AI pro vedoucí pracovníky" od Stevena Millse, Ashley Casovan a Vara Shankara, publikovaný 29. listopadu 2023, se zaměřuje na výzvy a řešení spojené se správou umělé inteligence (AI) v obchodním prostředí. Hlavní myšlenkou je, že i když je AI často popisována jako "černá skříňka", obklopující ji regulace, rámce a pokyny mohou být stejně záhadné. Nová zpráva poskytuje jasno v této oblasti.

 

Klíčové body článku zdůrazňují, jak zodpovědná AI (RAI) pomáhá organizacím snižovat rizika a budovat důvěru kolem AI, přičemž úspěch RAI závisí na porozumění tomu, jak různé mechanismy správy spolupracují. Zpráva od BCG a Institutu pro zodpovědnou AI vede organizace ekosystémem správy AI a vysvětluje, jak urychlit cestu k robustní, hodnotu vytvářející RAI.

 

V článku se také zdůrazňuje, že AI je novým epicentrem tvorby hodnoty napříč odvětvími, ale s rostoucím potenciálem AI rostou i obavy z ní. Pro organizace je klíčem robustní správa AI. Zpráva doporučuje zavedení, nasazení a evangelizaci programu RAI od C-suite dolů, aby organizace mohly realizovat plný potenciál AI a zároveň budovat důvěru a dodržovat vznikající regulace. Zjištění z našeho výzkumu ukazují, že dosažení vysoké úrovně zralosti RAI trvá dva až tři roky.

 

Článek dále nabízí náhled na různé mechanismy správy, včetně zásad AI, rámů AI, zákonů a politik, které společně tvoří složitou směsici pokynů a rámců. Doporučuje se, aby společnosti zřídily výbor vyšších vedoucích pracovníků pro dohled nad vývojem a implementací jejich programu RAI, a zdůrazňuje se význam zapojení CEO do iniciativ RAI.

 

Závěrem, článek představuje cestu k efektivní správě AI jako cestu, která stojí za ujít. S vhodnou správou může AI pohánět hodnotu a růst bez zvyšování rizika.




Comments


bottom of page