top of page
business-man-working-by-using-laptop-computer-hands-typing-keyboard-professional-investor-

PŘÍSPĚVEK

Výroba nové generace



V článku Roland Berger "Výroba nové generace", publikovaném 24. března 2022 Oliverem Knappem, se zkoumá, jak mohou společnosti přijmout evoluci ve výrobě. Podle nejnovější studie Roland Berger "Next Generation Manufacturing gets ready to roll" zahajuje výroba novou éru, která přesahuje opatření na snižování nákladů a zahrnuje další důležité faktory jako řízení rizik, udržitelnost, správu dodavatelského řetězce a firemní hodnoty pro zvýšení konkurenceschopnosti. Tento článek zdůrazňuje, že i přes mnohé výzvy, které představují příležitost, může být výroba, která byla kdysi považována za zátěž, transformována na aktivum s konkurenční výhodou.


Klíčové body: Autor identifikuje šest megatrendů formujících výrobu nové generace, které představují vlny příležitostí pro progresivní podniky. Tyto megatrendy zahrnují udržitelnost, lokalizaci, populismus, průmyslové narušení, masovou individualizaci a digitalizaci. Každý z těchto trendů nabízí jedinečnou příležitost pro firmy, které tyto trendy začlení do své výroby a operací, aby znovu proměnily svou výrobu v skutečný generátor hodnot.


Analýza: Článek účinně zdůrazňuje potřebu adaptace výrobních strategií firem v reakci na současné globální výzvy a zdůrazňuje potenciál přeměny výroby z pasivního postavení na aktivní konkurenční výhodu. Síla článku spočívá v jeho schopnosti poskytnout jasnou a komplexní analýzu šesti klíčových megatrendů, které mohou firmy využít ve svůj prospěch. Možná slabost může být nedostatek konkrétních příkladů firem, které úspěšně implementovaly tyto megatrendy, což by mohlo čtenářům poskytnout praktičtější náhled na aplikaci těchto principů v praxi.


"Next Generation Manufacturing" od Olivera Knappa nabízí cenný přehled o tom, jak mohou společnosti využít šest megatrendů k transformaci své výrobní strategie a přeměnit výrobu na generátor hodnot. Představuje výzvu pro společnosti, aby revidovaly svou výrobní strategii a využily příležitosti, které tyto megatrendy představují, aby zůstaly konkurenceschopné v nové éře výroby. Tento článek poskytuje klíčové informace pro společnosti, které chtějí diferencovat sebe a své produkty na širším spektru kritérií a zvýšit svou konkurenceschopnost.




Comments


bottom of page