top of page
business-man-working-by-using-laptop-computer-hands-typing-keyboard-professional-investor-

PŘÍSPĚVEK

Zapojení AI do struktury společnosti


Článek "Zapojení AI do struktury společnosti: Transformace v maloobchodu s módou" pojednává o tom, jak globální maloobchodník s módou čelí různým výzvám v odvětví - rychlému přesunu zákaznických cest online, vzniku odvětví formujících platforem a rostoucí poptávce spotřebitelů po udržitelnějších praktikách. Aby tyto výzvy zvládl a zároveň poskytoval produkty a zážitky udržitelnějším, personalizovanějším a ziskovějším způsobem, obrátil se na BCG pro podporu při začleňování AI do celého svého hodnotového řetězce.

 

Hlavní body článku zdůrazňují zaměření na kritické obchodní procesy - plánování poptávky, sortiment obchodů, zapojení zákazníků a řízení propagací - s cílem umístit AI do jádra procesů a transformovat způsoby práce. Rychlý dopad počátečních pilotních projektů umožnil maloobchodníkovi vybudovat diferencované schopnosti, včetně vlastních AI řešení pro maloobchod, technologií a datových platforem nové generace a světově třídních interních týmů obchodních analytiků, datových vědců a inženýrů, což umožnilo další škálování AI napříč společností a iniciovalo hlubokou kulturní změnu od vrcholového managementu až po prodejní plochu.

 

AI v hodnotovém řetězci maloobchodu je nyní vnímána jako klíčová součást každodenního života týmů a přispívá k výraznému dopadu na čistý zisk, zatímco současně přispívá k udržitelnostním cílům tím, že produkuje správné množství správných produktů, aby vyhovělo poptávce zákazníků.

 

Role spočívala v tom, že odborníci BCG týmů pro maloobchod, AI, data a digitální platformy spolupracovali s klientem na společném vytváření vlastních AI řešení pro maloobchod a jejich začleňování do každodenních operací, zároveň budující základní datové a AI platformy a integrující je do klíčových systémů. Pomohli také naverbovat a nastavit multidisciplinární tým obchodních a technologických expertů pro škálování těchto řešení napříč společností.







コメント


bottom of page